DiscOver55 seniorimatkailuhankkeen päätösseminaari Savonlinnassa’

DiscOver55 seniorimatkailuhankkeen päätösseminaari Savonlinnassa’

 

Savonlinnan päätösseminaari oli jaettu kahteen osaan, josta ensimmäisessä esiteltiin hankkeeseen osallistuneet matkakohteet ja  -tuotteet seniorijärjestöjen edustajille. Osallistujat oli kutsunut kaupalliseksi operaattoriksi valittu Savonlinnan Matkatoimisto Oy, jota edusti tilaisuudessa Heli Kotro sekä hankkeen kansallinen koordinaattori Pellervo Kokkonen. Projektikoordinaattori Monia D’Amico (Timesis srl) kertoi lyhyesti hankkeen tavoitteista ja tuotesuosituksista. Izolas, Monte Pisanosta ja Vulkanlandista kunkin kohteen edustaja havainnollisti kohteen tarjontaa videolla ja esittele kehitetyn matkailutuotteen. Järjestöjen edustajat kävivät alustavaa keskustelua matkojen järjestämisestä kohteisiin.

Iltapäivä oli varattu yritysten ja matkailunkehittäjien tapaamiselle. Tilaisuudessa käytiin keskustelua seniorimatkailun potentiaalista, jakelukanavista ja mahdollisuudesta tarjota palveluja senioreille sesongin ulkopuolella matkailukysynnän lisäämiseksi. Osallistujat keskustelivat myös 14-henkisen italialaisen testiryhmän kokemuksista ja sen pohjalta laadituista suosituksista. Projektikoorinaattori Monia D’Amico toi osallistujille koko projektin tason näkökulmaa. Osallistujat saivat mukaan tuotesuositusten pohjalta tehdyn ja suomeksi käännetyn käsikirjan.

Photo by F. Tamburro