DiscOver 55 loppuseminaari Montepisanossa

DiscOver 55 loppuseminaari Montepisanossa

Perjantina 23 kesäkuuta järjesttiin Butissa Villa Mediceassa (Pisa) DiscOver55-hankkeen päätösseminaari Italian osalta. Järjestäjä oli Timesis srl Montepisanon alueorganisaatio yhteistyössä Capannorin kunnan kanssa.

Päivän seminaarin aiheena olivat projektin tuloksena syntyneiden yli 55-vuotiaiden kohderyhmälle suunniteltujen matkailutuotteiden ja tuotesuositusten esitteleminen. Tuotteita oli suunniteltu osallistuvilla Saimaan alueella Suomessa, Izolassa Sloveniassa, Vulkanland (Steiermark) Itävallassa ja Monte Pisanossa Italiassa. Pisan alueella mukana oli seitsemän kuntaa: Buti, Vicopisano, Vecchiano, San Giuliano T., Pisa, Lucca, Capannori.

Tilaisuuden kohderyhmänä olivat matkaluyritykset, paikallishallinto, matkailun sidosryhmät ja seniorijärjestö AUSER.

Butin pormestari toivotti osallistujat tervetulleiksi. Mukana olivat myös kuntayhteistyöjohtaja sekä Capannorin pormestari. Paikallinen matkailujohtaja Stefano Romagnoli esitteli Toskana kestävän matkailun ohjelmaa ja tavoitteita Monte Pisanon alueella.

Projektikoordinaattori Monia D’Amico esitteli tuotetestausten tulokset ja kestävän matkailun mittareiden (ETIS) soveltamista tuotekriteereissä. ETIS-mittareiden luonnissa olivat mukaan Sara Levi Sacerdotti and Carlotta Guaragna (SiTI – Institute for Territorial Systems for Innovation.)

AUSERin ja Montepisanon alueorganisaation edustaja Raffaella Nocchi kertoivat tuotetestauksen kokemuksista. Riccardo Marzi Capannorin kunnasta kertoi projektin viestinnästä ja työkaluista, joilla tulokset voidaan levittää laajemman yleisön ja yritysten hyödynnettäviksi vahvistamana Montepisanon kestävän matkailu kehittämistä.